Picanha

Picanha
Foto: TV4
Från Mitt kök

Receptet på picanha med teriyakistekt mango, ris och starka bönor är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök


27 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g picanha
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 1 st mango, skalad
  • 2 dl ris, färdigkokt
  • 2 dl svarta färdigkokta bönor
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 0,5 st habanero, finhackad
  • 2 msk chilisås
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st lime, saften
  • 16 st stora romansalladsblad
  • Salt att smaksätta med
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Stek picanha biten, salta, peppra och låt köttbiten vila i folie eller smörpapper.
  2. Skär mangon i skivor och stek dem gyllenbruna, häll på teriyakisåsen.
  3. Blanda bönorna med chilisås, habanero, limesaft och finhackad vitlök. Smaksätt med salt.
  4. Skär köttet i skivor.
  5. Vid servering- fördela ris på salladsbladen, bönröran ovanpå och toppa med kött och mango.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept