Pepparstek

Pepparstek
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pepparstek

10 ingredienser

Receptet på pepparstek räcker till cirka 4 personer.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé, av mittbit i 8 bitar
  • 6 msk peppar, krossad (vit och svart blandad)
  • 1 dl cognac
  • 4 msk schalottenlök, finhackad
  • 2 dl kalvsky, kraftig
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • smör, till stekning
  • 6 dl haricots verts, kokta till servering

Gör så här

  1. Klappa in oxfilén med peppar och krydda med salt.
  2. Bryn oxfilén noggrant runt omkring i smör i ca 4 minuter.
  3. Flambera i cognac.
  4. Tillsätt schalottenlök och rör om så att alla stekjuicer löser sig.
  5. Tillsätt kalvfond och grädde och koka ihop till fin konsistens.
  6. Smaksätt med salt och dijonsenap.
  7. Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten.
  8. Servera med kokta haricots verts.