Pepparkakor

Pepparkakor, recept från Mitt kök
Foto: Tv4
Från Mitt kök
Jul

Perfekta pepparkakor med florsockerglasyr. Låt pepparkasdegen vila i minst ett dygn innan du bakar pepparkakorna.

Se fler recept från

Mitt kök


18 december 2012
Visa mer

Du behöver

Pepparkaksdeg

  • 0,5 dl ljus sirap
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ingefära
  • 2 msk malen nejlika
  • 2 msk kanel
  • 2 msk bikarbonat
  • 425 g smör
  • 750 g socker
  • 1,2 kg vetemjöl

Glasyr

  • 1 citron
  • 3 dl florsocker

Gör så här

  1. Kryddorna blandas med vatten, sirap och bikarbonat i en kastrull, koka upp.
  2. Blanda socker och rumstempererat smör, häll i kryddblandningen i smörblandningen, blanda
    väl.
  3. Tillsätt vetemjölet och knåda ihop en deg. Låt pepparkaksdegen vila i kyl i mist ett dygn.
  4. Utbakning
    Kavla ut pepparkaksdegen på mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor.
  5. Baka av pepparkakorna på en plåt i 225 grade i ca 5-10 min beroende på tjocklek. Låt kakorna svalna.
  6. Glasyr
    Blanda citronsaft med florsocker till önskad konsistens och spritsa på pepparkakorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept