Pancettapasta med rosésallad

20 min
4
Pancettapasta med rosésallad
Foto: tv4
Från Mitt kök

Pasta med krispig pancetta och rosésallad. Vitlök, honung, timjan och balsamico sätter fin smak på rätten.

6 maj 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 1 huvud rosésallad
  • 200 g pancetta
  • 4-5 msk balsamvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk honung
  • 5-6 kvistar timjan
  • olivolja
  • parmesanost

Gör så här

  1. Börja med att skära ner pancettan i mindre tärningar. Ta rosésalladen och dela på mitten, skär bort roten på salladen och skär ner den i bitar, försök att inte skära salladen i för små bitar då den drar ihop sig i stekpannan.
  2. Stek pancettan krispig i en het panna tillsammans med lite olja.
  3. Koka pastan i välsaltat vatten.
  4. Krossa två vitlöksklyftor och lägg ner i stekpannan. Tillsätt rosésalladen och fint hackad timjan.
  5. Låt steka tillsammans och sänk sedan värmen på stekpannan. Slå på balsamivinäger och honung och låt sjuda ihop medan pastan kokar klart. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll av pastan och vänd sedan ner i stekpannan. Toppa med riven parmesanost och servera varm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept