Osso bucco med saffransris
26 ingredienser
ca 40 min koktid i tryckkokare
Osso bucco på kalvlägg. Serveras med saffransris och gremolata(rivet citronskal blandat med hackad vitlök och persilja). En smakrik italiensk gryta som du kan laga i tryckkokare så att det går snabbt.
Se Tommy Myllymäki laga receptet
Ingredienser
- 4 bitar sågad kalvlägg med ben i skivor
- 2 gula lökar
- 1 förp krossade tomater
- 1 kruka färsk salvia
- 1 kruka färsk timjan
- 1 citron
- 2 klyftor vitlök
- 2 selleristjälkar
- 2 morötter
- 2 lagerblad
- 1,5 dl vitt vin
- vatten
- vetemjöl
Saffransris
- 4 dl risottoris
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 1 förp saffran
- 4 msk parmesanost
- 2 dl vitt vin
- 8 dl hönsbuljong
- 4 msk smör
- svartpeppar
- salt
gremolata
- 1 klyftar vitlök
- 0,5 citron
- 2 msk färsk bladpersilja, hackad