Nässelsoppa med kokt ägg

koket.se
Nässelsoppa med kokt ägg
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Nässelsoppa med kokt ägg

12 ingredienser

20 min

Nässelsoppa med kokt ägg, prästost och surdegsbröd.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 l nässlor
  • 1,5 l vatten
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 krm hel kummin
  • 1 krm fänkålsfrö
  • 0,5 citron, saften
  • 4 ägg
  • 50 g prästost, fint riven
  • 4 skivor surdegsbröd, tärnade
  • 4 salladslökar
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Fräs lök, kummin, fänkålsfrön och vitlök i en kastrull.
  2. Tillsätt nässlorna, fräs någon minut till och häll på vattnet.
  3. Låt koka 5 -10 min och mixa soppan slät i en blender.
  4. Smaksätt med salt och citronsaft.
  5. Skär vårlöken i klyftor och koka dem mjuka i saltat vatten.
  6. Koka äggen löskokta, skala och mosa dem i en bunke tillsammans med riven prästost och brödtärningar. Smaksätt med salt.
  7. Servera soppan i en skål med vårlöken i och lägg en stor klick äggröra i.