1 förp konserverade körsbärstomater (helst utan skal)
4 klyftor vitlök
1 gul lök
1 röd paprika
2 peperoncini
2 sardellfiléer
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 dl vitt vin
1 kruka basilika
vatten
salt
Gör så här
Hacka lök, vitlök, peperoncino och sardeller fint.
Kärna ur en paprika och skär i centimeterstora bitar.
Stek lök, peperoncino och sardeller i en kastrull tillsammans med olivolja. Fortsätt sedan med paprika. Fräs ur lök och låt paprikan mjukna.
Ha sedan i oliver och tomater, lägg i endast tomaterna, spara tomatspadet.
Slå på vin och låt det koka upp, fortsätt sedan med vatten tillsammans med örterna och salt. Det går åt ca en liter vatten, men välj själv mängden vatten i grytan efter vilken konsistens du vill ha.
Skär ner fisken i två gånger två centimeter stora tärningar och låt sjuda i grytan till den är klar, ca 5-7 minuter.