Napolitansk fiskgryta

cirka 40 minuter
4
Napolitansk fiskgryta
Foto: tv4
Från Mitt kök

Mustig fiskgryta med sardeller, peperoncino och oliver som passar lika bra till vardags som fest.

21 november 2013
Visa mer
cirka 40 minuter
4

Du behöver

Napolitansk fiskgryta

  • 400-500 g vit fiskfilé
  • 1 burk cocktailtomater på burk (helst utan skal)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 pepperoncino
  • 2 sardeller
  • 1 dl svarta kärnfria oliver
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kruka basilika
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, peperoncino och sardeller fint.
  2. Kärna ur en paprika och skär i centimeterstora bitar.
  3. Stek lök, peperoncino och sardeller i en kastrull tillsammans med olivolja. Fortsätt sedan med paprika. Fräs ur lök och låt paprikan mjukna.
  4. Ha sedan i oliver och tomater, lägg i endast tomaterna, spara tomatspadet.
  5. Slå på vin och låt det koka upp, fortsätt sedan med vatten tillsammans med örterna och salt. Det går åt ca en liter vatten, men välj själv mängden vatten i grytan efter vilken konsistens du vill ha.
  6. Skär ner fisken i två gånger två centimeter stora tärningar och låt sjuda i grytan till den är klar, ca 5-7 minuter.
  7. Servera tillsammans med bröd och njut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept