Myllymäkis bästa bookmaker toast

Myllymäkis bästa bookmaker toast
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lyxig macka med stekt kött, tomater, riven pepparrot, senapskräm och en rå äggula på toppen. Gott till såväl vardag som fest.

2 mars 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 4 skivor biff (à 150-200 g styck)
  • 1 huvud romansallad
  • 2 dl majonäs
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 4 tsk dijonsenap
  • 1 dl kalvsky/kalvfond
  • maizena
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 3 färska tomater
  • 4 ägg
  • smör
  • olja

Gör så här

  1. Blanda kalvsky, eller lite uppkokad kalvbuljong, med maizenamjöl så den får en tjockare konsistens.
  2. Blanda majonnäs med de två senapssorterna. Riv pepparroten. Skiva tomaterna i tjocka skivor och stek brödskivorna i en torr panna så de får yta.
  3. Salta och peppra köttet, stek sedan köttet i smör och olja, börja med olja och tillsätt smöret efter en stund. Stek i 2-3 minuter per sida, ta sedan upp ur pannan och låt vila på en skärbräda.
  4. Stek sedan tomaterna i samma pannan som köttet, salta och peppra. Slå på kalvskyn och låt det koka upp och ihop.
  5. Servera genom att lägga senapskräm i botten, fortsätt med ett salladsblad, sedan de stekta tomterna och skiva sedan köttet och lägg på. Slå på skyn från tomaterna i pannan, bygg ett fågelbo av den rivna pepparroten och placera till sist en äggula ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept