Mörkokt lamm

Mörkokt lamm
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Mörkokt lamm

16 ingredienser

Mörkokt lamm med kompott på paprika och aubergine samt vita bönor med smör och purjolök

Ingredienser

portioner
  • 800 g lammbog
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 röda paprikor
  • 1 aubergine
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, skalet av
  • 0,5 citron, saften av
  • salt
  • olivolja
  • 1 purjolök
  • 5 dl färdigkokta stora vita bönor
  • 100 g smör
  • 1 kvist timjan

Gör så här

  1. Koka lammet mört i tryckkokare i 30 minuter med lök, morot, rosmarin och lagerblad.
  2. Tag upp lammet och lägg i press, när lammet svalnat skär i fina bitar.
  3. Dela auberginen och paprikorna, rosta sedan dem ugnen med olivolja i 20 minuter i 225 grader tills att grönsakerna fått färg o blivit mjuka
  4. Skala paprikan o skär i små bitar, tag ur auberginen och hacka den
  5. Blanda samman paprika, citron, olivolja, aubergine och vitlök till en kompott smaka av med salt
  6. Strimla purjolök och fräs sedan i smör tills den mjuknat.
  7. Tillsätt bönor och 3 msk vatten låt koka upp och tillsätt sedan smör i små bitar så att en emulsion bildas smaksätt med timjan och salt.