Mitt köks semlor

Mitt köks semlor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Mitt köks semlor

10 ingredienser

Semla med citronkräm, hallon och pistage. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se hur man gör semlor här

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 semmelbullar
  • 2 citron saft och skal av
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 gelatinblad, blötlagt
  • 100 g smör
  • 2 dl frysta hallon
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skär upp och gröp ur semlorna.
  2. Spara lite av inkråmet till fyllningen.
  3. Sjud upp citronsaft och skal, ägg och socker i en kastrull under omrörning, till 85 grader.
  4. Tag av från värmen och vispa ned gelatinblad samt smör
  5. Sila citroncurden och kyl ned.
  6. Rårör hallon med socker och mosa lätt.
  7. Grovhacka pistagemandel.
  8. Vispa grädden.
  9. Blanda citroncurd med bröd inkråmet och hälften av pistagemandeln.
  10. Fyll bullarna med curd och en sked hallon.