Mitt köks semlor

Mitt köks semlor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st semlebullar
  • 2 st citroner saft och skal av
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 st gelatinblad blötlagt
  • 100 g smör
  • 2 dl frysta hallon
  • 4 msk socker
  • 1 dl pistage mandel
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skär upp och gröp ur semlorna.
  2. Spara lite av inkråmet till fyllningen.
  3. Sjud upp citronsaft och skal, ägg och socker i en kastrull under omrörning, till 85 grader.
  4. Tag av från värmen och vispa ned gelatinblad samt smör
  5. Sila citroncurden och kyl ned.
  6. Rårör hallon med socker och mosa lätt.
  7. Grovhacka pistagemandel.
  8. Vispa grädden.
  9. Blanda citroncurd med bröd inkråmet och hälften av pistagemandeln.
  10. Fyll bullarna med curd och en sked hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept