Mitt Köks pizza med grönkål, pancetta och ädelost

koket.se
Pizza med grönkål, pancetta och ädelost
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Mitt Köks pizza med grönkål, pancetta och ädelost

10 ingredienser

Pizza passar vid de flesta tillfällen. På denna bildar pancetta, grönkål och ädelost en fantastisk trio.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 6-7 dl vetemjöl
  • salt
  • ca 1 dl crème fraîche
  • 2 dl ost, riven
  • 1 dl ädelost
  • 300 g grönkål
  • 1 gul lök, strimlad
  • 75 g pancetta, skivad

Gör så här

  1. Börja med pizzadegen; smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten under omrörning. Fortsätt med vetemjölet och en nypa salt och knåda degen ordentligt så att det bildas glutentrådar.
  2. Låt sedan jäsa under en duk eller plastfilm i ca 1 timme i rumsvärme.
  3. Skär bort stammen på grönkålen och strimla bladen grovt. Strimla löken och stek den i olja tillsammans med kålen. Salta och peppra.
  4. Sätt på ugnen på 230 grader så den blir ordentligt varm.
  5. När degen jäst klart, kavla ut degen på ett mjölat bord. Kavla degen tunt, ca 3-5 milimeter, och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  6. Klicka ut creme fraiche på dagen och fördela den jämnt, ta succesivt, det ska vara ett tunt lager av creme fraiche, så använd inte allt.
  7. Sprid ut lök- och kålfräset över pizzan, fortsätt med all ost, både riven och små brutna bitar ädelost. Avsluta med att lägga ut pancettan över pizzan.
  8. Baka sedan på 230 grader i ca 15-20 min. Servera på direkten.