Mitt köks julköttbullar

Mitt köks julköttbullar
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Mitt köks julköttbullar

10 ingredienser

ca 30 min

Juliga köttbullar med ansjovis och kryddpeppar. Bakas i ugnen för att sedan, lagom till servering, stekas i smör.

Ingredienser

portioner köttbullar
  • 2 msk ströbröd
  • 0,75 dl grädde
  • 2 ansjovisfiléer
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 ägg
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • spritspåse

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och grädde och låt stå ca 5 minuter.
  2. Hacka lök fint och fräs den mjuk i smör tillsammans med mortlad kryddpeppar.
  3. Rör ner i grädden tillsammans med färs, ägg, fint hackad ansjovis, salt och en nypa socker.
  4. Arbeta ihop till en trådig smet.
  5. Slå upp i en spritspåse och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en tandpetare eller tändsticka till hjälp så det blir bullar.
  6. Baka i ugnen på 225 grader i 5-8 minuter, de ska vara bakade rakt igenom.
  7. Kyl ner dem och förvara i kylen om du vill äta en annan dag. Om du vill äta på direkten, ge köttbullarna yta genom att steka i rikligt med smör.