Matvetesallad med lax

30 min
2 - 4
Matvetesallad med lax
Foto: TV4
Från Mitt kök

Matvetesallad med lax och rostade rotfrukter, tillsammans med enkel hovmästarsås.

10 september 2012
Visa mer
30 min
2 - 4

Du behöver

  • 200 g matvete, alt 4-5 dl färdigkokt matvete
  • 2 morötter, skalade
  • 2 palsternackor, skalade
  • 2 msk grov senap
  • 3 msk vanlig svensk senap
  • 3 msk finskuren färsk dill
  • 2 msk vatten
  • 2 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 2 dl matolja utan stark smak, solros eller rapsolja
  • 200 g gravad lax i bit

Gör så här

  1. Koka vetet enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär morot och palsternacka i grova bitar, gnid in med olja och salt och rosta dem i ugn i 225 grader tills de är gyllene.
  3. Vispa ihop grov senap, vanlig senap, dill, vatten, ättika och socker.
  4. Tillsätt olja i en fin stråle under vispning, tills du får en dressing som liknar hovmästarsås.
  5. Skär gravlaxen i kuber och blanda sedan rostade rotfrukter, matvete och lax med dressingen till en matig salad, smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept