Mamma Myllimäkis våfflor med blåbärskompott

koket.se
Mamma Myllimäkis våfflor med blåbärskompott
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Mamma Myllimäkis våfflor med blåbärskompott

13 ingredienser

Frasiga våfflor som toppas med vaniljdoftande blåbärskompott och vispad grädde.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk strösocker
  • 150 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • salt

Blåbärskompott

  • 1 vaniljstång
  • 300 g blåbär
  • 50 g strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse

Servering

  • vispgrädde
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
  2. Blanda vaniljstången, kärnorna, frysta blåbär, socker och maizena i en kastrull.
  3. Koka upp ordentligt under omrörning och ställ åt sidan för att svalna.
  4. Smält smöret.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  6. Tillsätt ägg och hälften av mjölken och rör ihop.
  7. Tillsätt resten av mjölken, det smälta smöret och vispa ihop till en jämn smet.
  8. Grädda i smörat våffeljärn.
  9. Toppa våfflorna med blåbärskompott och vispad grädde. Dekorera med myntablad.