Lyxiga kanelbullar med mandelmassa

Lyxiga kanelbullar med mandelmassa
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Mitt köks recept på lyxiga kanelbullar med mandelmassa och nystött kardemumma. Pensla dina nygräddade bullar med sockerlag.

I videoklippet ovan:
Tommy och Lisa visar hur man bakar godaste bullarna!

21 november 2012
Visa mer

Du behöver

Deg

  • 10 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 25 g jäst
  • 1 tsk stött kardemumma

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl mandelmassa, riven
  • 2 msk mald kanel

Sockerlag

  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Deg
    Värm mjölken i en kastrull till fingervärme.
  2. Smula ner jäst i en bunke och blanda ut med mjölken.
  3. Tillsätt vetemjöl och socker. Blanda väl.
  4. Tillsätt smör och kardemumman och knåda ihop en fin deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Fyllning
    Blanda ihop smör, socker, mandelmassa och kanel till en smet.
  6. Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock. Smeta ut fyllningen jämt på degen och rulla ihop till en rulle.
  7. Skär rullen i ca 2,5 cm tjocka bitar.
  8. Fördela ut rullarna i bullformar på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 min.
  9. Baka kanelbullarna i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min eller tills dom får en fin gyllene färg.
  10. Blanda ihop en sockerlag och låt koka upp så att sockret löser sig.
  11. Pensla dina kanelbullar med sockerlagen direkt när dom kommer ut ur ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept