Laxpasta med jordärtskockor och champinjoner

25 min
4
Laxpasta med jordärtskockor och champinjoner
Foto: Tv4
25 min
4

Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • 20 g torkad karl johan-svamp
  • 100 g färska champinjoner
  • 200 g jordärtskockor, skalade
  • 10 kvistar timjan
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl färskost
  • 400 g tagliatelle
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i vatten så att det täcker.
  2. Skiva jordärtskockor i halvcentimeter tunna slantar och champinjonerna lika så. Skiva vitlöken fint.
  3. I en stor stekpanna, stek lök, jordärtskockor och championer tillsammans. Lägg ner den blötlagda svampen och eventuell vätska i pannan och låt allt koka ihop tillsammans med det vita vinet. Låt det koka ihop och slå på grädden.
  4. Hacka timjan fint och börja koka pastan i välsaltat vatten. Tillsätt timjan till stekpannan.
  5. Skär bort eventuellt skinn från laxen och tärna ner i mindre bitar, salta och peppra den.
  6. Blanda ner färskosten i stekpannan och häll av pastan. Vänd ner pastan i stekpannan tillsammans med laxen. Blanda runt och toppa med färsk timjan!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept