Lax i kapprock med fänkåls- och limesmör

koket.se
Lax i kapprock med fänkåls- och limesmör
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Lax i kapprock med fänkåls- och limesmör

9 ingredienser

Lax i kapprock, paket med bakplåtspapper som du bakar i ugnen eller slår in i aluminiumfolie och grillar. Servera med fänkåls- och limesmör.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax
  • 1,5 fänkål
  • 2 limefrukter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk kruspersilja
  • 150 g smör
  • salt
  • 600 g potatis
  • 4 bakplåtspapper

Gör så här

  1. Ta rumstempererat smör och lägg i en skål, riv eller hacka fint vitlök och blanda ner. Riv skalet från båda limefrukterna och landa ner tillsammans med limesaften. Hacka persiljan fint och blanda ut i smöret.
  2. Lägg ut bakplåtspappret och hyvla fänkålen tunt, hyvla samma mängd på varje papper. Salta sedan fäkålen och massera in saltet.
  3. Lägg på laxen, salta och peppra. Klicka på rikligt med smör på varje laxbit (börja här koka potatisen som ska serveras till).
  4. Stäng sedan bakplåtspappret runt laxen. Ingen hål eller luftfickor. Se till att paketet är tätt. Vik kanterna tätt och flera gånger. Placera gärna vecket ovanpå själva paketet så det garanterat inte rinner ut något smör. Om du vill grilla paketet, slå in det ytterligare en gång i aluminiumfolie så det inte brinner upp.
  5. Tillaga paketen i ugnen på 150 grader i 10-15 minuter. Häll av vattnet från potatisen och servera tillsammans med de färdiga paketen.