Lammytterfilé med jordärtskocka

30 min
4
Lammytterfilé med jordärtskocka
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 700 g lammytterfilé
  • 500 g jordärtskockor, skalade
  • 200 g färska eller frysta hjortron
  • 4 kvistar rosmarin
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vinäger
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Stek lammyterfileérna gyllenbruna i smör tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin.
  2. Ta upp lammytterfileérna, lägg dem i folie och låt vila i 10 minuter.
  3. Tillsätt kalvfond och vatten i stekpannan och låt koka upp.
  4. Skiva jordärtskockorna och lägg i dem i pannan.
  5. Koka dem mjuka och tillsätt hjortronen och en klick smör. Salta ev.
  6. Skiva upp köttet och servera jordärtskockorna och såsen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept