Lammytterfilé med jordärtskocka

30 min
4
Lammytterfilé med jordärtskocka
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 700 g lammytterfilé
  • 500 g jordärtskockor, skalade
  • 200 g färska eller frysta hjortron
  • 4 kvistar rosmarin
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vinäger
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Stek lammyterfileérna gyllenbruna i smör tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin.
  2. Ta upp lammytterfileérna, lägg dem i folie och låt vila i 10 minuter.
  3. Tillsätt kalvfond och vatten i stekpannan och låt koka upp.
  4. Skiva jordärtskockorna och lägg i dem i pannan.
  5. Koka dem mjuka och tillsätt hjortronen och en klick smör. Salta ev.
  6. Skiva upp köttet och servera jordärtskockorna och såsen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept