Lammracks med tomatbräserad potatis

Lammracks med tomatbräserad potatis
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 800 g lammracks
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta

Tomatbräserad potatis

  • 600 g kulpotatis i halvor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 bananschalottenlök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan, finhackad
  • svartpeppar från kvarn

Stuvad spenat

  • 200 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Lammracks
    Krydda lammracks med salt och peppar och bryn i smör tillsammans med krossad vitlöksklyfta och rosmarin, stek sedan färdigt lammet i ugn 125 grader till en innertemperatur av 58 grader.
  2. Tomatbräserad potatis
    Fördela kulpotatis i ugnsfast form, fräs lök och vitlök i olivolja tillsammans med lagerblad och timjan, tillsätt tomatkross och smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Häll tomatkompotten över potatisen och baka i ugn 200 grader i 45minuter.
  4. Stuvad spenat
    Fräs finhackad lök och vitlök i en klick smör och tillsätt spenaten, låt spenaten falla ihop ordentligt, tillsätt grädde och koka ihop, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera lammracks med tomatbräserad potatis och spenat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept