Lammfärsfrikadeller

25 min
4
Lammfärsfrikadeller
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lammfärsfrikadeller med tomatsås och pasta. Gott alternativ till de vanliga köttbullarna.

Se fler recept från

Mitt kök


25 september 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 gul lök finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 lagerblad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl kalvfond
  • 400 g pasta till servering
  • 100 g nyriven parmesanost till servering

Gör så här

  1. Blanda samman färs, ägg, ströbröd, vatten och kryddor till en smidig smet, forma runda bollar och baka av dem i ugn 200 grader i cirka 7 minuter tills de är nästintill klara i mitten.
  2. Tag ur ugnen och låt dem koka färdigt i tomatsåsen i 5-10 minuter (se nedan).
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja tills löken är mjuk, tillsätt tomatkross, socker, vinäger och kavfond
    och låt puttra ihop i ca 20 minuter.
  4. Tillsätt frikadellerna och låt koka i 10 minuter.
  5. Servera med kokt pasta och nyriven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept