Kycklingklubba med potatis- och rödbetsstomp

Kycklingklubba med potatis- och rödbetsstomp
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kycklingklubba med potatis- och rödbetsstomp

14 ingredienser

45 min

Smakrik kycklingklubba som du enkelt kan steka i ugn. Serveras med potatisstomp med rödbetor och getost. Enkelt sätt att piffa upp vardagsmaten.

Ingredienser

portioner

Kycklingklubbor

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 msk stött fänkålsfrö
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • olja
  • salt

Stomp

  • 600 g potatis, skalad
  • 200 g rödbeta, skalade
  • 100 g getost
  • 50 g smör
  • olivolja
  • salt
  • 6 kvistar timjan

Gör så här

  1. Blanda riven vitlök och olja i en ugnsform stor nog för fyra kycklingklubbor.
  2. Lägg ner kycklingen och blanda runt. Fortsätt med kryddorna och blanda tillsammans med lite salt så alla klubborna får kryddor på sig. Baka sedan i ugnen 200 grader i ca 40 minuter
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull, börja med att koka rödbetorna i ca 20 minuter, tillsätt sedan potatisen och låt koka ytterligare 20 minuter.
  4. Slå av vattnet och krossa allt tillsammans med getost, hackad timjan och smör. Smaka av med salt och peppar och servera!