Krämig paprikapasta med skinka

20 min
4
krämig paprikapasta
Foto: tv4
Från Mitt kök

Enkel och snabblagad pastasås med röd paprika, skinka, crème fraiche, purjolök och parmesan. Lite stärkelserikt pastavatten som tillsätts på slutet ger fin konsistens på såsen.

8 april 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 purjolök
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 100 g rökt skinka
  • 3 dl creme fraiche
  • ca 1 dl pastavatten
  • olivolja till stekning
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt på en kastrull med välsaltat pastavatten.
  2. Skär ner paprikan i mindre bitar, skär bort det vita och kärnor. Strimla sedan skinkan till mindre strimlor.
  3. Slanta purjolöken i tunna slantar, fortsätt med att skära tunna skivor av vitlöken och hacka rosmarin fint.
  4. Lägg ner pastan i vattnet.
  5. Stek alla grönsaker i en stekpanna, de ska bara mjukna och inte ta färg.
  6. Tillsätt skinkan till pannan och sänk värmen. När pastan kokat klart, ta lite kokvatten (ca 1 dl) och tillsätt till grönsakerna och skinkan. Fortsätt med crème fraîche, den kokta pastan och blanda runt.
  7. Avsluta med riven parmesanost och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept