Krämig paprikapasta med skinka

20 min
4
Spela video krämig paprikapasta
Foto: tv4

Enkel och snabblagad pastasås med röd paprika, skinka, crème fraiche, purjolök och parmesan. Lite stärkelserikt pastavatten som tillsätts på slutet ger fin konsistens på såsen.

8 april 2014
20 min
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 purjolök
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 100 g rökt skinka
  • 3 dl creme fraiche
  • ca 1 dl pastavatten
  • olivolja till stekning
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt på en kastrull med välsaltat pastavatten.
  2. Skär ner paprikan i mindre bitar, skär bort det vita och kärnor. Strimla sedan skinkan till mindre strimlor.
  3. Slanta purjolöken i tunna slantar, fortsätt med att skära tunna skivor av vitlöken och hacka rosmarin fint.
  4. Lägg ner pastan i vattnet.
  5. Stek alla grönsaker i en stekpanna, de ska bara mjukna och inte ta färg.
  6. Tillsätt skinkan till pannan och sänk värmen. När pastan kokat klart, ta lite kokvatten (ca 1 dl) och tillsätt till grönsakerna och skinkan. Fortsätt med crème fraîche, den kokta pastan och blanda runt.
  7. Avsluta med riven parmesanost och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept