Krämig paprikapasta med skinka

koket.se
krämig paprikapasta
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Krämig paprikapasta med skinka

10 ingredienser

20 min

Enkel och snabblagad pastasås med röd paprika, skinka, crème fraiche, purjolök och parmesan. Lite stärkelserikt pastavatten som tillsätts på slutet ger fin konsistens på såsen.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 2 röda paprikor
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 100 g rökt skinka
  • 3 dl crème fraîche
  • ca 1 dl pastavatten
  • olivolja, till stekning
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt på en kastrull med välsaltat pastavatten.
  2. Skär ner paprikan i mindre bitar, skär bort det vita och kärnor. Strimla sedan skinkan till mindre strimlor.
  3. Slanta purjolöken i tunna slantar, fortsätt med att skära tunna skivor av vitlöken och hacka rosmarin fint.
  4. Lägg ner pastan i vattnet.
  5. Stek alla grönsaker i en stekpanna, de ska bara mjukna och inte ta färg.
  6. Tillsätt skinkan till pannan och sänk värmen. När pastan kokat klart, ta lite kokvatten (ca 1 dl) och tillsätt till grönsakerna och skinkan. Fortsätt med crème fraîche, den kokta pastan och blanda runt.
  7. Avsluta med riven parmesanost och servera!