Köttbullar med blomkål

Köttbullar med blomkål
Foto: TV4
Från Mitt kök

Köttbullar med blomkål, kryddpeppar och tomat- och jordnötssås.

Se hur man lagar rätten

här



Se fler recept från

Mitt kök


28 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 20 st köttbullar, färdiga el. hemgjorda
  • 0,5 st blomkålshuvud, små buketter
  • Kryddpeppar från kvarn
  • 4 st färska tomater
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 dl jordnötter, salta
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 msk soja
  • 2 msk råsocker
  • Salt att smaksätta med
  • rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Hetta upp rapsolja i en kastrull och tillsätt tomaterna.
  2. Låt dem få ordentligt med färg och tillsätt lök, vitlök, jordnötssmör, hackade jordnötter, och råsocker.
  3. Puttra såsen i några minuter och smaksätt ev med salt.
  4. Stek köttbullar och blomkål med mycket kryddpeppar, häll på såsen och låt puttra under lock tills köttbullarna är genomkokta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept