Korvpytt med senapskräm

25 min
4
Korvpytt med senapskräm
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 600 g kokt kall potatis
  • 1 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk honung
  • 2 msk grov senap
  • 1 tsk senapspulver
  • 4 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Skär ner korv, potatis och lök i grova bitar. Dela t ex potatis i fyra gånger.
  2. Stek sedan korv i en panna tills den fått färg, och lök och potatis i en annan. När korven är klar, blanda med potatis och lök. Smaka av med salt och peppar och låt steka på låg värme fram till servering.
  3. Stek äggen i korvstekpannan och blanda senapskrämen under tiden.
  4. I en bunke, rör runt creme fraiche, senap och senapspulver samt lite honung. Hacka persiljan fint och blanda ner i korvpytten. Servera med stekt ägg och senapskräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept