Kantarellröra

koket.se
Kantarellröra
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kantarellröra

9 ingredienser

20 min

Kantarellröra med parmesanost. Enkelt och riktigt gott.

Se fler recept från Mitt kök

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g kantareller
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 3 ägg
  • 1 dl lagrad ost, riven (t ex parmesan)
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek svampen i smör, låt eventuell vätska koka ur pannan.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknat.
  3. Knäck äggen och vispa ihop dem.
  4. Tillsätt äggen på kantarellerna när pannan är riktigt varm, rör frenetiskt så att ägget blir som stekt/finhackat.
  5. Salta och peppra.
  6. Häll upp på tallrik och toppa med ost och persilja.