Kantarellpasta med sidfläsk och rosmarin

Kantarellpasta med sidfläsk och rosmarin
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kantarellpasta med sidfläsk och rosmarin

7 ingredienser

25 min

Världens godaste pastarätt med nyplockade kantareller, rimmat sidfläsk, parmesanost och grädde. Rosmarin är pricken över i. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 200 g färska kantareller, putsade
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 400 g farfallepasta

Gör så här

  1. Skär ner sidfläsket i mindre bitar och dela svampen på mitten, det går även bra att riva eller skära svampen.
  2. Plocka rosmarinbladen från kvistarna och hacka fint, skär sedan vitlöken så tunt du kan.
  3. Koka pastan i saltat vatten.
  4. Stek sidfläsket så det börjar få färg och tillsätt kantarellerna. Låt dom mjukna och tillsätt både rosmarin och vitlök. Efter några minuter, slå på grädden så den får koka tillsammans med dom andra ingredienserna.
  5. Häll av pastan och blanda ner i såsen, servera sedan med riven parmesan på toppen.