Huevos rancheros

koket.se
Huevos rancheros
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Huevos rancheros

14 ingredienser

25 min

Tomatsås med sting,  chorizo och ägg serveras med tortillas. Enkel och god vardagsrätt!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp färdigkokta svarta bönor
  • 1 röd paprika
  • 100 g färsk chorizokorv
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 lagerblad
  • 0,25 kruka färsk timjan
  • 400 g passerade tomater
  • vinäger och socker, till avsmakning
  • 4 ägg
  • 100 g ost, riven
  • tortillabröd, till servering
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Skär ner lök, paprika, chili och vitlök i mindre bitar. Stek sedan i en stekpanna med olja.
  2. Skär upp chorizon och bryt ut färsen. Tillsätt chorizofärsen till grönsakerna och stek tills allt är mjukt och tillagat.
  3. Tillsätt skölja bönor, lagerblad, hackad timjan och tomater. Låt koka lätt i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och balansera med vinäger och socker.
  4. När såsen kokat ihop och tjocknat, gör som fyra gropar och knäck ner ett ägg i varje grop. Lämna stekpannan kvar på spisen på låg värme.
  5. Toppa med riven ost och på med locket. Maten är redo att servera när äggen stelnat. Det går att baka klart i ugnen, ca 200 grader i 10 minuter.