Huevos rancheros

25 min
4
Huevos rancheros
Foto: tv4
Från Mitt kök

Tomatsås med sting,  chorizo och ägg serveras med tortillas. Enkel och god vardagsrätt!

10 mars 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 1 burk kokta svarta bönor
  • 1 röd paprika
  • 100 g färsk chorizo
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 lagerblad
  • 0,25 kruka färsk timjan
  • 400 g passerade tomater
  • vinäger och socker till avsmakning
  • 4 ägg
  • 100 g riven ost
  • tortillas till servering
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Skär ner lök, paprika, chili och vitlök i mindre bitar. Stek sedan i en stekpanna med olja.
  2. Skär upp chorizon och bryt ut färsen. Tillsätt chorizofärsen till grönsakerna och stek tills allt är mjukt och tillagat.
  3. Tillsätt skölja bönor, lagerblad, hackad timjan och tomater. Låt koka lätt i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och balansera med vinäger och socker.
  4. När såsen kokat ihop och tjocknat, gör som fyra gropar och knäck ner ett ägg i varje grop. Lämna stekpannan kvar på spisen på låg värme.
  5. Toppa med riven ost och på med locket. Maten är redo att servera när äggen stelnat. Det går att baka klart i ugnen, ca 200 grader i 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept