Hemlagade fiskpinnar med currysås

Fiskpinnar med med currysås
Foto: tv4
Från Mitt kök

Hemlagade fiskpinnar med knaprig panering på pumpakärnor och sesamfrö. Servera med currysås. Använd vit fisk, t.ex torsk, kolja eller sej till dina fiskpinnar.

Se fler recept från

Mitt kök


10 december 2012
Visa mer
4

Du behöver

Fiskpinnar

  • 500 g vit fisk (sej, torsk, kolja, kummel)
  • 1,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 ägg till panering
  • 1 dl vetemjöl till panering

Currysås

  • 0,5 dl pickles, finhackade
  • 0,5 dl äpple, finhackat
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl lök, finhackad
  • 1 msk curry

Till servering

  • 12 potatisar

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Fiskpinnar
    Blanda sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor. Hacka ner dem, så de är i samma storlek och ställ åt sidan. Lägg mjöl på en tallrik och knäck äggen i en skål.
  3. Skär fisken i önskad storlek och börja panera, använd en matpincett så slipper ni bli kladdiga.
  4. Panera först i mjöl runt om hela fiskbiten, doppa sedan i äggen och avsluta med fröpaneringen. Stek dina fiskpinnar på låg värme i smör och servera med kokt potatis och currysås.
  5. Currysås
    Hacka lök och äpple. Stek snabbt i en kastrull och tillsätt curryn under stekning så den släpper all sin smak.
  6. Låt lök och äpplet bli kallt och blanda med majonäs, creme fraiche och den finhackade gurkan. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept