Hasselnötspanerad fisk med morotssallad

koket.se
hasselnötspanerad fisk
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Hasselnötspanerad fisk med morotssallad

11 ingredienser

20 min

De flesta av oss äter för lite fisk, men efter att ha lagat denna goda rätt kommer du vilja äta fisk hela tiden! Torsk panerad med hasselnötter serveras med morotssallad och kokt potatis.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1-2 dl hasselnötsmjöl
  • 600 g vit fisk i 4 portionsbitar (t ex MSC-märkt torsk)
  • 2-3 morötter (stora)
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 citron, saften och skalet
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 1 kruka dill
  • salt
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 600 g potatis

Gör så här

  1. Skala, dela på mitten och koka potatisen. Riv moroten grovt och lägg i en skål, fortsätt med fint riven pepparrot och salta sedan.
  2. Häll av eventuell vätska från moroten och blanda runt med yoghurten. Tillsätt rivet citronskal
  3. och saft samt fint hackad dill.
  4. Salta fisken på båda sidor och panera sedan fisken i hasselnötsmjöl runt om. Stek sedan fisken i både olja och smör på medelvärme. Stek fisken i 3-4 minuter på varje sida.
  5. När den är tillagad rakt igenom, servera fisken tillsammans med kokt potatis och morotssallad.