Hasselnötspanerad fisk med morotssallad

20 min
4
hasselnötspanerad fisk
Foto: tv4
20 min
4

Du behöver

  • 1-2 dl hasselnötsmjöl
  • 600 g vit fisk (tex MSC-märkt torsk) i 4 portionsbitar
  • 2-3 stora morötter
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 citron, saften och skalet
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 1 kruka dill
  • salt
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 600 g potatis

Gör så här

  1. Skala, dela på mitten och koka potatisen. Riv moroten grovt och lägg i en skål, fortsätt med fint riven pepparrot och salta sedan.
  2. Häll av eventuell vätska från moroten och blanda runt med yoghurten. Tillsätt rivet citronskal
    och saft samt fint hackad dill.
  3. Salta fisken på båda sidor och panera sedan fisken i hasselnötsmjöl runt om. Stek sedan fisken i både olja och smör på medelvärme. Stek fisken i 3-4 minuter på varje sida.
  4. När den är tillagad rakt igenom, servera fisken tillsammans med kokt potatis och morotssallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept