Halstrade pilgrimsmusslor med råstekt blomkål

Halstrade pilgrimsmusslor med råstekt blomkål
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Halstrade pilgrimsmusslor med råstekt blomkål

9 ingredienser

Halstrade pilgrimsmusslor med råstekt blomkål, chorizo samt dressing på kapris och blonda russin.

Dressingen kan användas till fläskkött, kyckling och andra skaldjur helt enkelt till rätter där en sötsyrlig brytning passar.

Se hur man tillagar rätten

här

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 0,5 blomkål
  • 100 g chorizokorv
  • 1 dl citron, saft
  • 1 dl gula russin
  • 1 dl kapris
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl olivolja
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Börja med att plocka buketter av blomkålen, skär de i 1.5 cm tjocka skivor och tärna chorizon i 5x5 mm.
  2. Stek den skivade blomkålen och den tärnade chorizon i 2 msk olivolja.
  3. Stek russinen till dressingen, när de ploppar upp tillsätt kaprisen och stek vidare i cirka 20 sekunder, mixa dressingen homogen tillsammans med citronsaften.
  4. Plocka bort muskelfästet från pilgrimsmusslorna och halstra de i olivolja.
  5. Plocka persiljan från stjälkarna och strimla det fint.
  6. Lägg upp!