Hälsolimpa med aprikos och russin

1h 15 min
2 limpor
Hälsolimpa
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tommy Myllymäkis hälsolimpa är ett lättbakat filmjölksbröd som inte behöver jäsa. Servera brödet med keso, pepparrot och rökt skinka som pålägg.

29 augusti 2012
Visa mer
1h 15 min
2 limpor

Du behöver

Hälsolimpa

  • 1 l filmjölk
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1 l grahamsmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl vetekli
  • 0,25 dl torkad aprikos
  • 0,25 dl russin
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1,5 msk brödkryddor

Pålägg

  • 1 litet paket keso
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 tsk dijonsenap
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Rör ihop samtliga ingredienser, börja med de torra ingredienserna, avsluta med sirap och filmjölk.
  2. Skär den torkade frukten och ha i smeten.
  3. Häll upp i två smorda bakformar.
  4. Baka hälsolimporna i ugn 175 grader i ca 1 timme, prova med en sticka att brödet inte är kladdigt.
  5. Medan brödet bakas - gör en smakrik hälsosam röra på keso.
  6. Rör ihop keso, senap och pepparrot.
  7. Servera hälsolimpan med kesoröra rökt skinka.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept