Gryta på musslor med rotfrukter

Gryta på musslor med rotfrukter
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 kg blåmusslor
  • 2 st morötter, skalade skurna i fina bitar
  • 200 g rotselleri, skalad och skuren i 2x2cm kuber
  • 4 st jordärtskockor, skalade och skurna i klyftor
  • 4 st pärllökar, skalade och delade i halvor
  • 2 st stora gulbetor, skalade och skurna i klyftor
  • 2 st sparrispotatisar, i grova slantar
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade och skalade
  • 1 tsk curry
  • 3 st små peperoncino, krossade
  • 1 l torr äppelcider
  • 40 g smör till att steka
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • salt

Gör så här

  1. 1. Fräs curry och peperoncino i en gryta med smör i 1 minut, tillsätt rotfrukter (utom potatisen) och fräs i 30 sekunder.
  2. 2. Tillsätt äppelcider och potatis, låt sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka ca 15 minuter.
  3. Skölj under tiden musslorna och kasta de som inte är hela eller inte försluter sig då du knackar på dem.
  4. Tillsätt musslorna när rotfrukterna är klara, lägg på locket och koka kraftigt i 2 minuter.
  5. Tillsätt grädden och koka i 1 minut till. Kolla så att alla musslor öppnat sig, om inte lägg på locket och låt ånga på eftervärme tills alla öppnat sig.
  6. Lägg upp på fat och servera med massor av hackad koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept