Grillad kycklingfilé med chimichurri

30 min
4
Grillad kycklingfilé med chimichurri
Foto: TV4
Från Mitt kök

Chimichurri är en argentinsk sås med örtkryddor, mycket vitlök och lime. Här serveras den med grillad kycklingfilé och parmesanstuvad potatis.

Gör gärna chimichurrin några dagar innan, det gör att den hinner "gotta" till sig och bli ännu godare.

10 juni 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 500 g utbankad kycklingfilé
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk oregano, finskuren
  • 6 klyftor vitlök
  • 0,5 grön paprika
  • 2 sticklökar
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk pressad limejuice
  • 600 g färskpotatis
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost
  • 2 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den svalna.
  2. Börja med chimichurrin. Hacka alla örter, paprika och lök fint. Fortsätt med att finhacka vitlök och blanda allt med rödvinsvinäger, limejuice och olivolja. Såsen är redo att
    serveras men mår bra av att stå i kylen ett par dagar för mer smak.
  3. Salta och peppra kycklingen, gnid in den med lite olivolja och grilla kycklingen på grillen. Det går fort så se till att den inte blir torr.
  4. Stek de kokta potatisarna i olja och salta samtidigt, när de fått lite färg och yta, sänk värmen i stekpannan och slå på grädden. Låt grädden koka upp och slå på färskosten. Blanda runt och dra av pannan från värmen.Vänd ner parmesanosten och krydda med svartpeppar.
  5. Slå chumichurrin på kycklingen och servera med parmesanstuvad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept