Grillad kyckling med citronsmör

ca 1 h
8
Grillad kyckling med citronsmör
Foto: TV4
Från Mitt kök

Grillad majskyckling serveras med en fräsch sallad gjord på vitkål och fänkål.

24 maj 2012
Visa mer
ca 1 h
8

Du behöver

  • 2 majskycklingar
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 0,5 huvud färsk vitkål
  • 1 huvud fänkål
  • 1 msk fänkålsfrö stött
  • 1 dl olivolja
  • 100 g smör tempererat
  • 4 msk finhackad bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, skalet och saften av

Gör så här

  1. Dela kycklingen mitt itu på undersidan, krydda med salt, peppar och olivolja.
  2. Grilla kycklingen på grill med locket på och spjället på halvglänt, vänd var 20:e minut.
  3. Grilla i ca 50 minuter. Låt kycklingen vila 10 minuter innan servering.
  4. Skiva vitkål och fänkål tunt, blanda med stött fänkålsfrö, citronsaft och olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
  5. Blanda smör med vitlök, persilja och citron.
  6. Pensla kycklingen med lite av smöret i slutet av grillningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept