Grillad korv med baguette och chimichurri

koket.se
Grillad korv med baguette och chimichurri
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Grillad korv med baguette och chimichurri

20 ingredienser

30 min

Baguette fylld med grillad kryddig korv, chimichurri och surkål.

Vill du inte göra din egen surkål går det bra att köpa en burkmed färdig.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 baguette (tjock)
  • 4 kryddstarka korvar

surkål

  • 1 vitkål
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk hel kummin
  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple
  • 4 enbär
  • salt

Chimichurri à la Myllymäki

  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 dl färsk koriander, finhackad
  • 6 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk färsk oregano, finskuren
  • 3 msk färsk lök, finhackad
  • 3 msk grön paprika, finhackad
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk limejuice, och rivet skal
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Surkålen

  1. Skiva ner vitkål, riv äpple, skiva lök, hacka enbär, slå på vinäger och lite salt. Låt sedan kålen koka i ca 10-15 minuter eller tills den mjuknat. Låt sedan stå och svalna till servering.

Chimichurri

  1. Hacka alla ingredienser fint och blanda i en stor skål, låt sedan den stå och dra till sig.

Korv

  1. Grilla korven tills det får fin yta.
  2. Ta fram baguetten och dela den på mitten, med en tång eller pincett, ta ut brödet i baguetten så det blir som en ficka eller hålrum. Ungefär som en ihålig baguette, spara bröd längs kanterna så den inte blir helt torr, hålet kan vara ca 2-3 cm brett.
  3. Pilla sedan ner egenkokt eller köpt surkål i brödet, fortsätt med chimichurri och avsluta med två grillade korvar.