Fläskfiléroulader i sherrysås

koket.se
Fläskfiléroulader i sherrysås
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Fläskfiléroulader i sherrysås

12 ingredienser

30 min

Fläskfilé som bankas tunt för att fyllas med parmaskinka och salvia. Serveras i en sås gjord på sherry och grädde.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 4 tunna skivor parma
  • 1 kruka färsk salvia
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 dl starkvin (t ex sherry eller madiera)
  • 3 dl kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • tandpetare
  • 600 g potatis
  • 2 schalottenlökar
  • 300 g champinjoner
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Putsa fläskfilén och ta bort alla senor. Skär sedan fyra lika stora bitar av fläskfilén, ställ sedan köttbiten på högkant mellan två bitar plastfilm eller bakplåtspapper och klappa till köttet med en stekpanna så att det blir fyra platta bitar kött.
  3. Strimla sedan salvia.
  4. Lägg ut en platt bit fläskfile, salta och peppra, lägg sedan en skiva parmaskinka och toppa med lite fint skuren salvia. Rulla sedan ihop rouladen och avsluta med en tandpetare rakt igenom för att hålla ihop den.
  5. Hacka löken fint och skär ner championjonerna.
  6. Stek sedan rouladerna i smör, när de fått färg, slå på champinjonerna och löken.
  7. Fortsätt med sherry och låt den koka upp så alkoholen försvinner.
  8. Slå sedan på kalvfond och grädde.
  9. Vänd på rouladerna med jämna mellanrum och låt såsen koka ihop och tjockna.
  10. När potatisen kokat klart, pressa den genom en sil eller i en potatispress.
  11. Hacka persilja fint. Servera kött, potatis och rikligt med sås samt persilja på toppen.