Entrecote med kryddig getost

POPULÄRT
Entrecote med kryddig getost
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Entrecote med kryddig getost

13 ingredienser

Entrecote med kryddig getost, persiljesallad och krispig kapris.

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte
  • 200 g getost
  • 1 tsk malen cayennepeppar
  • 0,5 tsk szechuanpeppar, rostad och mortlad
  • 12 små kvisttomater, delade i halvor
  • ett knippe bladpersilja
  • 8 palsternackor, skalade och klyftade
  • 4 portabellosvampar, klyftor
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 msk honung, flytande
  • salt, att smaksätta med
  • smör, att steka i
  • matolja, att fritera i

Gör så här

  1. Vänd palsternacksklyftorna och tomathalvorna i lite olja,salta och kör in i ugn på 170 grader i ca 30 min.
  2. Blanda getosten med kryddorna.
  3. Skär entrecoten i 4 skivor och stek dem i smör, salta och peppra.
  4. Stek svampen, salta.
  5. Plocka och skölj persiljan.
  6. Värm matolja i en kastrull till ca 160 grader.
  7. Låt kaprisen rinna av och fritera dem krispiga ca
  8. 30 sek.
  9. Låt rinna av på papper.
  10. Använd 2 msk av kaprisoljan till att blanda med balsamico och honung.
  11. Värm köttet i ugnen någon minut.
  12. Blanda persilja med de bakade palsternackorna och stekta portabellon.
  13. Lägg upp på tallrik och rippla balsamicodressingen över.
  14. Lägg på köttet och toppa med getost och kapris.