Entrecote med kryddig getost

Entrecote med kryddig getost
Foto: TV4
Från Mitt kök

Entrecote med kryddig getost, persiljesallad och krispig kapris.

Se fler recept från

Mitt kök


10 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g entrecote
  • 200 g getost
  • 1 tsk cayennepeppar, malen
  • 0,5 tsk szechuanpeppar, rostad och mortlad
  • 12 st små kvisttomater, delade i halvor
  • ett knippe bladpersilja
  • 8 st palsternackor, skalade och klyftade
  • 4 st stora portabello, klyftor
  • 2 msk balsamico
  • 1 msk flytande honung
  • Salt att smaksätta med
  • smör att steka i
  • matolja att fritera i

Gör så här

  1. Vänd palsternacksklyftorna och tomathalvorna i lite olja,salta och kör in i ugn på 170 grader i ca 30 min.
  2. Blanda getosten med kryddorna.
  3. Skär entrecoten i 4 skivor och stek dem i smör, salta och peppra.
  4. Stek svampen, salta.
  5. Plocka och skölj persiljan.
  6. Värm matolja i en kastrull till ca 160 grader.
  7. Låt kaprisen rinna av och fritera dem krispiga ca 30 sek.
  8. Låt rinna av på papper.
  9. Använd 2 msk av kaprisoljan till att blanda med balsamico och honung.
  10. Värm köttet i ugnen någon minut.
  11. Blanda persilja med de bakade palsternackorna och stekta portabellon.
  12. Lägg upp på tallrik och rippla balsamicodressingen över.
  13. Lägg på köttet och toppa med getost och kapris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept