Dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad

koket.se
Dubbelmarinerad fläskfilé
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad

22 ingredienser

ca 3,5 h

Dubbelmarinerad fläskfilé, det vill säga fläskfilé som du marinerar både innan och efter att du ugnsstekt den. Lätt att förbereda och ger saftigt och smakrikt kött!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 hel fläskfilé, pustad

Marinad 1

  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl rosmarin, finhackad
  • 0,5 chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Marinad 2

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl örter blandade, hackade (ex persilja, rosmarin, timjan, oregano)
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Gurksallad

  • 1 gurka (stor)
  • 1 citron
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 röd chilifrukt
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125 grader.
  2. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar. Hacka samman marinad 1: rosmarin, chili och vitlök och massera in detta runt hela fläskfilén.
  3. Bryn köttet i en het stekpanna med olja och smör tills köttet har fått fin färg runtom.
  4. Stek fläskfilén i ugnen tills den är genomlagad och har en innertemperatur på ca 65 grader.
  5. Rör samman alla ingredienser till marinad 2.
  6. Lägg ner den varma fläskfilén i marinaden och låt ligga i minst 2-3 timmar. Gör under tiden gurksalladen.
  7. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i lite tjockare skivor.
  8. Rör samman saft och rivet skal från citronen med socker, finhackad chili och olivolja.
  9. Blanda med gurkan och krydda med salt. Skär dubbelmarinerad fläskfilé i skivor och servera med gurksalladen.