Dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad

ca 3,5 h
4
Dubbelmarinerad fläskfilé
Foto: TV4
Från Mitt kök

Dubbelmarinerad fläskfilé, det vill säga fläskfilé som du marinerar både innan och efter att du ugnsstekt den. Lätt att förbereda och ger saftigt och smakrikt kött!

23 mars 2013
Visa mer
ca 3,5 h
4

Du behöver

  • 1 hel fläskfilé, pustad

Marinad 1

  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl finhackad rosmarin
  • 0,5 chili, urkärnad och finhackad
  • smör och olja till stekning

Marinad 2

  • 0,5 dl vit balsamico
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl blandade hackade örter, ex persilja, rosmarin, timjan, oregano
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Gurksallad

  • 1 stor gurka
  • 1 stor citron
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125 grader. 
  2. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar. Hacka samman marinad 1: rosmarin, chili och vitlök och massera in detta runt hela fläskfilén. 
  3. Bryn köttet i en het stekpanna med olja och smör tills köttet har fått fin färg runtom.
  4. Stek fläskfilén i ugnen tills den är genomlagad och har en innertemperatur på ca 65 grader.
  5. Rör samman alla ingredienser till marinad 2.
  6. Lägg ner den varma fläskfilén i marinaden och låt ligga i minst 2-3 timmar. Gör under tiden gurksalladen.
  7. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i lite tjockare skivor.
  8. Rör samman saft och rivet skal från citronen med socker, finhackad chili och olivolja.
  9. Blanda med gurkan och krydda med salt. Skär dubbelmarinerad fläskfilé i skivor och servera med gurksalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept