Dillkyckling

Dillkyckling
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Dillkyckling

12 ingredienser

25 min

Vardagsvariant på dillkött. Snabb kycklinggryta med dill, morötter och lök.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 3 dl kycklingbuljong
  • vatten, så det täcker
  • 1 kruka dill
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk ättiksprit 12 %
  • 2-3 msk strösocker
  • 2 lagerblad
  • redning
  • potatis, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och slanta morötterna och skiva löken tunt. Skär ner kycklingen i mindre bitar, ca 2x2 centimeter.
  3. I en kastrull, koka upp buljongen och tillsätt kycklingen, slå på vatten så det täcker. Låt koka i några minuter och ta sedan bort det skum som samlats på ytan. Tillsätt morötter och lök, lagerblad och salt. Låt koka i ca tio minuter så lite vätska försvinner.
  4. Slå på grädden, koka upp och red av med majsstärkelse.
  5. Dra ner värmen och smaka av med socker och ättika, tillsätt lite i taget och smaka hela tiden. När du hittar en balans mellan sötma och syra som du gillar, är rätten klar!
  6. Hacka dillen, tillsätt och blanda ordentligt. Servera med kokt potatis.