Cowboygryta med bönor och ägg

ca 20 min
4
Cowboygryta med vita bönor, paprika och bacon
Foto: tv4
Från Mitt kök

Korvpanna eller korvgryta med falukorv, smakrik korv samt bönor och ägg. Servera med tortillabröd och mozzarella.

14 november 2013
Visa mer
ca 20 min
4

Du behöver

Korv- och bönfräs

  • 250 g falukorv
  • 250 g smakrik korv
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 stora tomater
  • matolja
  • 2 burkar svarta bönor
  • salt och svartpeppar
  • 4 ägg

Till servering

  • valfri salsa
  • 240 g mozzarella
  • 4 majstortillabröd
  • färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Skär korven i mindre bitar. Tärna tomaterna. Skala och strimla löken till bönfräset tunt. Skala och hacka vitlöken fint
  2. Hetta upp en vid kastrull eller stekpanna med olja och fräs korv, lök och vitlök tills löken är mjukt. 
  3. Tillsätt tomat och bönorna och fortsätt att fräsa under omrörning i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Knäck ner äggen i bönorna. Försök att hålla dem så hela och fina som möjligt, men sprid ut dem så att man lätt kan dela alltsammans i 4 portioner. Stek äggen tills vitan har stannat men gulan fortfarande är krämig.
  5. Värm tortillabröden, toppa med korvgrytan, riven mozzarella, salsa samt hackad koriander. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept