Ciderkyckling med ris

30 min
4
Ciderkyckling med ris
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Ciderkyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 svenskt äpple, i små bitar
  • 2 dl äppelcider (torr)
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 100 g färsk spenat
  • maizenaredning
  • salt

Smaksatt ris

  • 400 g ris
  • 1 lagerblad
  • 1-2 tsk kummin

Gör så här

  1. Ciderkyckling med ris
    Koka riset med lagerblad och kummin.
  2. Skär kycklingfilé i bitar och fräs i smör på medelvärme.
  3. Tillsätt lök och äpple till kycklingen och fräs i ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt cider och låt den koka in tills hälften återstår.
  5. Tillsätt kycklingbuljong och låt koka ihop.
  6. Tillsätt grädde och koka upp så den blir tjock och härlig.
  7. Tillsätt dragon och red av pannan med maizenaredning om det behövs.
  8. Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt.
  9. Servera din kycklinggryta med det smaksatta riset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept