Chili con carne

30 min
4 - 6
Chili con carne
Foto: 2am
30 min
4 - 6

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 2 tsk rökt paprika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 apelsin, saften och skalet
  • 1,5 msk honung
  • 2 dl kalvfond
  • 400 g krossade tomater
  • 1 burk kokta, små vita bönor
  • ljust bröd
  • gräddfil eller matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chili fint. Behåll kärnorna om du vill ha mer hetta.
  2. Strimla paprika på längden och börja steka alltsammans i en gryta.
  3. Tillsätt köttfärsen och stek den på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, gå i med kryddorna och fortsätt steka. Rör om hela tiden så inget bränns.
  4. Slå på tomater, låt det koka upp och slå på kalvbuljong.
  5. Medan det kokar, riv apelsinskal och pressa apelsinsaft ner i grytan. Tillsätt även honung. Smaka av med salt och peppar.
  6. När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan.
  7. Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander.
  8. Servera med ljust bröd och gräddfil eller matlagningsyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept