Chili con carne med äpple-och kumminkräm

30 min
4
Snabblagad vardagsmat
Foto: TV4
Från Mitt kök

Chili con carne med äpple-och kumminkräm. Lättlagad och snabb vardagsrätt. Chilin görs på blandfärs.

Se fler recept från

Mitt kök


20 april 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Chili con carne

  • 500 g blandfärs
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 st gullök, hackad
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 3 st tomater, bitar
  • 2 st morötter, grovt rivna
  • 1 burk kokta vita bönor

Äpple- och kumminkräm

  • 1 st äpple, grovt riven
  • 200 g kvarg
  • 1 tsk kummin malen
  • olja att steka i
  • Salt och peppar att smaksätta med

Gör så här

  1. Chili con carne
    Stek köttfärsen gyllenbrun i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt paprika pulver, chiliflakes, gul lök, vitlök, tomat och morot.
  3. Häll på lite vatten och de kokta bönorna, låt puttra ca 20 minuter.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Äpple- och kumminkräm
    Riv äpple och blanda med kvarg och malen kummin, smaksätt med salt och lite olivolja.
  6. Lägg upp chili con carnen i en skål och klicka krämen ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept