Boeuf bourguignon

3,5 h
4 - 6
Boeuf bourguignon
Foto: TV4
3,5 h
4 - 6

Du behöver

Boeuf bourguignon

  • 800 g högrev
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 300 g färska champinjoner, halverade
  • 200 g steklök
  • 1 l rött vin
  • 2 st lagerblad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 4 dl kalvfond (späd ut enligt förpackning)
  • svartpeppar
  • maizenaredning
  • 150 g haricots verts

Gör så här

  1. Boeuf bourguignon
    Skär högreven i grytbitar 3x3 cm och skiva champinjonerna. Skär ner sidfläsket i mindre bitar och behåll svålen hel och använd som smaksättare i grytan.
  2. Stek köttet på hög värme i grytan så det får fin yta.
  3. Tillsätt lök, champinjoner, sidfläsket och lagerblad och låt det fräsa med någon minut.
  4. Hacka timjan och tillsätt tillsammans med den sparade svålen.
  5. Slå på rödvin och kalvfond så att det täcker ingredienserna som ligger på botten.
  6. Låt koka under lock i ca 3 timmar.
  7. När köket är mjukt och färdigt är grytan redo att servera.
  8. Red av grytan med maizenaredning till den konsistens som du gillar.
  9. Stek haricots verts i lite smör och servera tillsammans med grytan. Potatismos eller ris passar utmärkt till boeuf bourguignon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept